16.2.16

Λίλα Μπακλέση: Η πρώτη της τηλεοπτική εμπειρία στο Ταμάμ και η αυστηρότητα των γονιών της!

Έκανε το ντεμπούτο της μέσα από τη σειρά του ΑΝΤ1. Φαίνεται όμως πως η Λίλα Μπακλέση κατάφερε να κερδίσει το “εισιτήριο” για πολλές ακόμα δουλειές και όχι μόνο στην τηλεόραση. Αν και η ίδια δηλώνει περισσότερο θαυμάστρια του κινηματογράφου, δεν θα έλεγε όχι σε μία τηλεοπτική δουλειά που θα είχε αντίστοιχες συνθήκες με αυτή του Ταμάμ.

Είναι πολύ ξεκάθαρη στις απαντήσεις της. Μοιάζει πολύ συγκροτημένη στη σκέψη της και ένας άνθρωπος που αγαπάει πολύ και αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα και συνέπεια αυτό που κάνει. Το TLIFE τη συνάντησε στα γυρίσματα της σειράς και μας μίλησε για όλα αυτά που σκέφτεται για τη ζωή και την καριέρα της.


Τι κοινά έχεις με την Έλλη;
Την τρέλα της, ότι είναι λίγο παρορμητική και έχει έναν δικό της ηθικό κώδικα.

Το Ταμάμ είναι η πρώτη σου τηλεοπτική δουλειά. Πώς είναι η εμπειρία;
Ήμασταν πολύ τυχεροί γιατί δουλεύουμε στην τηλεόραση με πολύ καλές συνθήκες. Αρκετοί συντελεστές είναι κινηματογραφιστές οπότε είναι -επειδή έχω κάνει κάποιες ταινίες πριν- πολύ κοντά σε αυτό που κάνεις στον κινηματογράφο. Φυσικά, πολύ πιο γρήγορα αλλά είναι πάρα πολύ καλές οι συνθήκες. Είμαι πάρα πολύ τυχερή.

Άρα θα ήθελες να ξανακάνεις τηλεόραση.
Κάποια στιγμή αργότερα, ίσως, αλλά μόνο με τέτοιους όρους. Γιατί εδώ έμαθα πάρα πολλά πράγματα. Και τεχνικά. Γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα για τους ηθοποιούς δεν έχουμε σχολή κινηματογράφου. Ήταν φοβερή εμπειρία για μένα. Σαν να συνέχισα τις σπουδές μου.

Υπάρχει κάτι που να σε δυσκόλεψε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων;
Ότι έπρεπε ταυτόχρονα να κάνω γυρίσματα και μετά παράσταση ή πρόβες. Η αλλαγή από τον τρόπο που παίζεις στην τηλεόραση ή στον κινηματογράφο με αυτό που κάνεις στο θέατρο είναι, για μένα, πολύ δύσκολη μετάβαση.

Αν σου έθετα το δίλημμα τηλεόραση ή θέατρο θα ήταν εύκολη απάντηση;
Το δίλημμα είναι κινηματογράφος ή θέατρο. Είναι τόσο διαφορετικός ο τρόπος που παίζεις και που γίνονται τα πράγματα που είναι σαν να κάνεις άλλη δουλειά. Ναι, έχουν κάποια κοινά αλλά είναι άλλη δουλειά. Δεν θα ήθελα να μπω σε αυτό το δίλημμα.



Πώς έγινες ηθοποιός; Πώς μπήκε στη ζωή σου το μικρόβιο της υποκριτικής;

Πήγαινα σε ένα σχολείο, στην Πάτρα, που είχε μέσα θέατρο και κάναμε διάφορες παραστάσεις στο δημοτικό και μου άρεσε πάρα πολύ. Εκεί ένιωθα καλά. Μετά, πέρασα σε μία σχολή άσχετη με το αντικείμενο. Πήγα σε μια ερασιτεχνική ομάδα κι εκεί με είδε ένας σκηνοθέτης, ο Παναγιώτης Φαφούτης και κάναμε μία ταινία μαζί. Αυτό. Μετά, έκανα μια άλλη ταινία με τον Έκτορα Λυγίζο και μετά έδωσα στο Εθνικό.

Οι γονείς σου αντέδρασαν στην απόφασή σου; Συνήθως υπάρχουν ενδοιασμοί σε τέτοια επαγγέλματα.
Όχι, οι γονείς μου στήριξαν.

Σε έχουν δει σε παραστάσεις;
Με βλέπουν, φυσικά. Έρχονται.

Σου κάνουν σχόλια; Είναι αυστηροί μαζί σου;
Είναι, πολύ αυστηροί μαζί μου. Είδαν όμως ότι δουλεύω πάρα πολύ και ότι αυτό είναι που με ενδιαφέρει και είναι αρκετά ικανοποιημένοι.

Οπότε κι εσύ με τη σειρά σου, δεν μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου να κάνεις μία άλλη δουλειά;
Τώρα όχι, αλλά ποτέ μη λες ποτέ γιατί η ζωή είναι περίεργη. Δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει, πως μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Τώρα όμως, που είμαι και στην αρχή μου, με ενδιαφέρει πάρα πολύ να ασχοληθώ με τον κινηματογράφο και το θέατρο.



Σε έχουμε δει αρκετές φορές να βγαίνεις με τους συμπρωταγωνιστές σου σε επίσημες πρεμιέρες...

Με τη Τζωρτζίνα (Λιώση) κυρίως. Κάνουμε αρκετή παρέα.

Η συνεργασία σας πώς είναι;
Με τη Τζωρτζίνα δέσαμε από τις πρώτες συναντήσεις μας. Πιστεύω πάρα πολύ σε αυτήν. Έχει μία εξέλιξη, καθημερινά. Βλέπω την αλλαγή της. Το ήθος της είναι κάτι σπάνιο για τις μέρες μας και νομίζω θα πάει πάρα πολύ καλά. Πιστεύω πάρα πολύ σε αυτήν.
Ο Γιάννης είναι ένας τελείως διαφορετικός χαρακτήρας. Κι αυτός ξεκίνησε τώρα μαζί μας και συνεργαζόμαστε πολύ καλά.

Κάτι για την εξέλιξη της σειράς μπορείς να μας αποκαλύψεις;
Επιστρέφει ο Αλέξης. Έρχεται η κολλητή της Έλλης, η Κατερίνα που είναι στο Ντουμπάι. Την υποδύεται η Νατάσα Εξηνταβελώνη με την οποία είμαστε πολύ φίλες, ήμασταν μαζί από το Εθνικό. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που μπορούμε να συνεργαστούμε.
Και... υπάρχει ένα πέρασμα χρόνου. Βλέπουμε την Έλλη και τον Τζεμ να ενηλικιώνονται και φυσικά πάρα πολλές αλλαγές. Γίνονται άλλοι άνθρωποι, πιο ώριμοι άνθρωποι. Φυσικά έχουν τα ξεσπάσματά τους αλλά νομίζω, έτσι όπως το έχουν γράψει ο Βασίλςη Ρίσβας και η Δήμητρα Σακαλή το σενάριο, βλέπουμε την αλλαγή τους στα επόμενα επεισόδια.

Είπες, χαίρεσαι που έρχεται μια φίλη στη σειρά. Σου είναι πιο εύκολο να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που τους ξέρεις;
Όχι, δεν έχει τόσο σημασία αυτό. Νομίζω μπορείς να έχεις επαγγελματική χημεία και με ανθρώπους που δεν γνωρίζεις ή που μπορεί και να μην συμπαθείς κιόλας. Αυτό δεν έχει σημασία.


Σου έχει τύχει;
Ναι! Και στη σχολή μου έχει τύχει. Συμβαίνει αυτό. Μπορεί να μην τον συμπαθείς αλλά να έχεις φοβερή χημεία, αν είναι και ο άλλος επαγγελματίας. Δεν χρειάζεται να κάνεις φίλους. Δεν το συζητώ, είναι πάρα πολύ ωραίο να κάνεις φίλους αλλά δεν συμβαίνει πάντα. Απλά η Νατάσα είναι ένας άνθρωπος που έχουμε δουλέψει πολύ μαζί και την αγαπώ και την εκτιμώ για τη δουλειά της. Οπότε είχαμε έναν κοινό κώδικα λόγω του ότι ήμασταν και στην ίδια σχολή.

Περίμενες ότι η σειρά θα είχε αυτή την ανταπόκριση;
Όχι, δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό. Είμαι όμως πάρα πολύ χαρούμενη.

Στο δρόμο φαντάζομαι ο κόσμος σε αναγνωρίζει και σε σταματάει.
Ναι! Παίρνω πάρα πολύ χαρά κι αγάπη από τον κόσμο κι αυτό είναι πάρα πολύ ωραίο. Πάρα πολύ!

By TLIFE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες...