16.1.15

Μιρέλα Πάχου: Οι σπουδές στη Νομική, η μουσική και οι εμφανίσεις στο πλευρό του Μίλτου Πασχαλίδη!

Μέσα στο όνομά της κρύβονται νότες... Καθόλου τυχαίο αφού η Μιρέλα Πάχου είναι ένα πλάσμα ταγμένο στη μουσική. Από παιδί θυμάται τον εαυτό της στη Ρόδο, το νησί της να ασχολείται με αυτή. Βέβαια, θα μπορούσε να κάνει χιλιάδες άλλα πράγματα -όπως και έκανε, σπούδασε Νομική και έχει διδακτορικό στο Δημόσιο Δίκαιο- αλλά η μουσική είναι για εκείνη τρόπος ζωής.

Η Μιρέλα ζει κάνοντας παρέα και δουλεύοντας με κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Εγώ τη άκουσα και την είδα πρώτη φορά στο πλευρό του Μίλτου Πασχαλίδη με τον οποίο έχει μια σταθερή συνεργασία τα τελευταία χρόνια. Ο Μίλτος είναι και ο παραγωγός του πρώτου της δίσκου που κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group με τίτλο “Μιρέλα”.

Το ταλαντούχο κορίτσι που έχει για καλλητό φίλο της το ακορντεόν της κι ένα μόνιμα ζωγραφισμένο χαμόγελο στα χείλη της θα ξεκινήσει σύντομα  εμφανίσεις της στο Σταυρό του Νότου και μιλάει στο TLIFE για όλα!



Από ποια ηλικία ξεκίνησε η σχέση σου με τη μουσική;
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Διαρκώς παρούσα, στα παιχνίδια, στα ακούσματα, στο σπίτι, στο σχολείο, στο ωδείο. Παντού και πάντα!

Περίγραψέ μας λίγο τη μικρή Μιρέλα στη Ρόδο.
Γυαλιά, σιδεράκια, πιάνο και γαλλικά, μπαλέτο, απουσιολόγιο και καμία απολύτως κοπάνα!



Παρόλο που μοιάζεις ένα πλάσμα ταγμένο στη μουσική, έχεις κάνει κι άλλου είδους σπουδές. Λόγω γονιών;
Η μουσική είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου, αλλά και οι σπουδές μου στη Νομική επίσης. Όχι λόγω γονιών, αλλά ως αποτέλεσμα προσωπικών επιλογών.

Αλήθεια, θα μπορούσες επαγγελματικά να κάνεις κάτι άλλο που να μην έχει σχέση με τη μουσική;
Ναι, θα μπορούσα! Το σίγουρο είναι όμως πως δε θα εγκατέλειπα ποτέ τη μουσική.

Έχεις καταφέρει να συνεργαστείς με κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ποια από τις συνεργασίες αυτές ξεχωρίζεις;
Είχα την τύχη και την τιμή να συνεργαστώ με σπουδαίους καλλιτέχνες: Καζούλης, Μαχαιρίτσας, Πασχαλίδης, Σαββόπουλος, Ζουγανέλης, Μπουλάς, Κίτρινα Ποδήλατα, Θηβαίος, Παπίου, Μάργαρης, Κούτρας, Γραμμένος, Παπακωνσταντίνου, Νταλάρας, Μαυρουδής. Όλες το ίδιο ξεχωριστές, όλες πολύτιμες.



Με ποιον λαχταράς να συνεργαστείς;

Με τον δάσκαλό μου, Ηρακλή Βαβάτσικα, σε μία παράσταση για δύο ακορντεόν. Just the two of us!

Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε και η πρώτη σου δισκογραφική δουλειά. Ποια είναι τα συναισθήματά σου; Πόσο καιρό δούλευες αυτό το δίσκο;
Είναι μία δουλειά που χτιζόταν ένα χρόνο περίπου, κυκλοφόρησε το Σεπτέμβρη από το «Όγδοο Music Group». Όσο για τα συναισθήματα... Πετάω απ’ τη χαρά μου!

Ξεχωρίζεις κάποια από τα κομμάτια για κάποιο λόγο;

Αν και η επιλογή είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ξεχωρίζω τα «Γράμματα», ένα εξαιρετικό τραγούδι του Βασίλη Καζούλη, που τραγουδάω παρέα με τον πατέρα μου.

Πώς ένιωσες όταν άκουσες για πρώτη φορά τραγούδι σου στο ραδιόφωνο;

Θυμάμαι πολύ έντονα τη στιγμή: ήταν η πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση του τραγουδιού «Μιρέλα» στην εκπομπή «Μπαμ και κάτω» των Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη στο NovaΣΠΟΡ Fm. Είχα φοβερό άγχος σαν να το τραγουδούσα πρώτη φορά live και η καρδιά μου πήγαινε να σπάσει!

Προτιμάς να παίζεις ή να γράφεις μουσική; Τι σε κάνει να νιώθεις πιο δημιουργική;

Εξαρτάται από τη στιγμή, τη διάθεση και την έμπνευση. Αισθάνομαι δημιουργική και γεμάτη και γράφοντας στίχους, μουσική, αλλά και παίζοντας σε μία παράσταση.

Όταν βγαίνεις στα live νιώθεις άγχος ή απλά αφήνεσαι στη μουσική;
Και τα δύο. Πριν βγω στη σκηνή έχω τρακ, στην πορεία το διαχειρίζομαι και τελικά το ξεχνάω!



Η συνεργασία σου με τον Μίλτο Πασχαλίδη είναι σταθερή τα τελευταία χρόνια. Τι εκτιμάς σε αυτόν και τι έχεις μάθει από τη μουσική σας συνύπαρξη;
Ο Μίλτος Πασχαλίδης είναι για μένα δάσκαλος, φίλος, πολύτιμος συνεργάτης και παραγωγός του δίσκου (γέλια)! Εκτός από την ποιότητά του ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης, εκτιμώ ιδιαίτερα τη διάθεσή του να στηρίζει νέους καλλιτέχνες.

Πού μπορούμε να σε απολαύσουμε αυτό το διάστημα;
Οι επόμενες προγραμματισμένες εμφανίσεις μου είναι τις δύο Πέμπτες 22 και 29 Γενάρη στο Σταυρό του Νότου (Club).

By TLIFE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες...