24.9.14

«Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα» part 2

Δεν χρειάζεται να έχεις δικά σου παιδιά για να τα αγαπήσεις. Φυσικά, ούτε είναι αυτό προϋπόθεση για να τα βοηθήσεις όπου, όπως και όποτε μπορείς. «Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα», σου είπα πριν από λίγες εβδομάδες (διάβασε εδώ περισσότερα) δανειζόμενη τον στίχο από το τραγούδι του Παύλου Σιδηρόπουλου. Κι αυτό θα σου επαναλάβω και τώρα θέλοντας να σου μιλήσω για αυτό που έχουν καταφέρει ο Έλπις και η Δώρα. Το ζευγάρι που τα παράτησε όλα και ξεκίνησε, με μόνο εφόδιο τα σακίδιά του και την τρέλα του, να γυρίσει την Αφρική. 

Το ζευγάρι που τα άφησε όλα για να διασχίσει την Αφρική με μια σκηνή και δυο σακίδια, μιλάει στο TLIFE!

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους έρχονται σε επαφή με τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι άνθρωποι της κάθε χώρας της Μαύρης Ηπείρου. Σε αυτό που στέκονται πιο πολύ είναι οι χαμογελαστές φατσούλες των παιδιών που ενθουσιάζονται με την παρουσία τους αλλά και με όσα κάνουν για αυτά. Γιατί ο Έλπις και η Δώρα κάνουν για αυτά το άπιαστο πραγματικότητα!

/

Βοηθούν με όποιον τρόπο μπορούν έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση στο δικαίωμα της εκπαίδευσης όσο περισσότερα παιδιά γίνεται. Από το να χτίσουν και να βάψουν σχολικές αίθουσες, μέχρι το να συγκεντρώσουν λεφτά για όλα αυτά που χρειάζονται. O Nelson Mandela είχε πει: "Education is the most powerful weapon which you can use to change the world." Αυτό το ενστερνίζονται απόλυτα και το αποδεικνύουν συνεισφέροντας σε αυτή την αλλαγή. Χρειάζονται όμως και τη δική σου βοήθεια…

/

Ξεκίνησαν λοιπόν εδώ και λίγες μέρες μια ιντερνετική καμπάνια με τίτλο #help2learn. Δες ΕΔΩ! Έχουν πιάσει από νωρίς τον αρχικό στόχο τους αλλά θέλουν να δώσουν το κάτι παραπάνω στα νέα τους φιλαράκια στο Nairobi. 

Γιατί η χαρά στα μάτια αυτών των παιδιών δεν περιγράφεται με λέξεις. Ένα στυλό ή ένα τετράδιο -κάτι που για τα δικά μας παιδιά είναι δεδομένο και αυτονόητο- μπορεί να τους φτιάξει τη μέρα, το μήνα, το χρόνο…Αν μπορείς να συμβάλεις κι εσύ σε όλο αυτό θα δώσεις χαμόγελο στους μικρούς αλλά και στον Ελπιδοφόρο και τη Δώρα. Ίσως σε αυτούς ακόμα πιο μεγάλο! 


Εγώ, χαίρομαι και μόνο που έχεις φτάσει διαβάζοντας μέχρι εδώ και έμαθες για τους δύο νέους μου φίλους -γιατί νιώθω ήδη έτσι- αλλά και το πόσο σπουδαία πράγματα μπορεί να κάνει κάποιος αν έχει όρεξη και ανάγκη να προσφέρει. Γιατί δεν έχει σημασία αν το παιδί μιλάει άλλη γλώσσα, έχει άλλο χρώμα δέρματος, έχει άλλα χαρακτηριστικά, άλλη θρησκεία ή δεν ζει καν στη δική σου χώρα. Το παιδί είναι το μέλλον! «Υπερασπίσου» το μέλλον σου/μου/τους.

P.S. Έχεις ήδη καταλάβει πως σε αυτό το post το μόνο τραγούδι που ταιριάζει και πρέπει να ψάξεις στο You Tube είναι το Κάποτε θα\'ρθουν του Παύλου Σιδηρόπουλου

By TLIFE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες...