29.10.14

For coffee lovers and passionate people! Ραντεβού στο FLOCAFE Espresso Room στη Νέα Ερυθραία

Ρώτα έναν λάτρη του καφέ να σου δώσει 5 λόγους γιατί να πίνεις καφέ και θα βρεθείτε να μιλάτε όλη μέρα. Ο καφές λειτουργεί ως αγχολυτικό, είναι αντιοξειδωτικός, έχει οφέλη στην υγεία και φέρνει ευτυχία…Θα είναι μερικοί από αυτούς τους λόγους. Για μένα, ο κάθε καφές είναι εμπειρία. Κάθε φορά που πίνεις, γεννιέται μια ιστορία που αξίζει να διηγηθείς. Και όταν το μέρος όπου τον απολαμβάνεις είναι το ιδανικό, τότε μιλάμε για την απόλυτη εμπειρία του καφέ! Για μια τέτοια θα σου μιλήσω και τώρα…

Το μέρος είναι γνωστό για όσους αγαπούν τον καφέ ή έχουν την τύχη να μένουν ή να βγαίνουν στη Νέα Ερυθραία. Ένα κατάστημα που συνδυάζει την εγγυημένη ποιότητα Flocafé με ένα πρωτοποριακό concept που ονομάζεται FLOCAFE Espresso Room. Είναι η νέα τάση στο χώρο του καφέ που σίγουρα θα γίνει must γιατί δίνει έμφαση στην ποιότητα, την ποικιλία και την ατμόσφαιρα. 



Πρόκειται για το πρώτο κατάστημα αυτού του πρωτοποριακού concept που άνοιξε τις πόρτες του πρόσφατα και έχει καταφέρει να γίνει talk of the town. Κι επειδή εμείς πρώτα ζούμε και μετά γράφουμε, πήγαμε να διαπιστώσουμε αν όλα αυτά που ακούγονται ισχύουν κιόλας. Δώσαμε λοιπόν ραντεβού στη Χαριλάου Τρικούπη και στο νούμερο 146, μύρισε καφές!



Ιδανικό μέρος για καφέ λέμε ακριβώς αυτό! Έναν χώρο όπου πλημμυρίζει από άρωμα φρεσκοαλεσμένου καφέ και έχει ιδιαίτερη αισθητική. 



Έχει πολλές και διαφορετικές γωνιές για κάθε γούστο και διάθεση. Έχει τσαχπινιές μοντέρνας διακόσμησης με πολλά στοιχεία της κλασικής. Θα σταθώ περισσότερο στις υπέροχες πολυθρόνες που θέλεις να βουλιάξεις μέσα τους και τα πρωτότυπα ξύλινα τραπέζια που δημιουργούν παρεΐστικη όσο και στιλιστικά άψογη ατμόσφαιρα. 

Κυριαρχούν οι λευκοί και οι μαύροι τόνοι και τα γήινα χρώματα, το ξύλο που δίνει μια ζεστασιά στο χώρο ενώ ιδιαίτερο χαρακτήρα δίνουν και τα τσουβάλια από λινάτσα που είναι γεμάτα κόκκους καφέ. Σε κάνουν να ονειρεύεσαι ένα από αυτά στο σαλόνι του δικού σου σπιτιού! 

Αυτό που μπορείς κατά κάποιον τρόπο να “πάρεις” μαζί σου και σίγουρα θα αγαπήσεις είναι οι σφραγίδες και τα πρωτότυπα μηνύματα στους τοίχους. Η χαρά του instagram και οι πιο τέλειες ιδέες για status σε facebook και twitter. (Κι επειδή μιλάμε με ντοκουμέντα, μπορείς να δεις εδώ κιεδώ)



Όλα αυτά όμως τα βλέπεις και στις φωτογραφίες που τραβήξαμε -γιατί μιλάμε με ντοκουμέντα- επισκεπτόμενοι τον χώρο. Πολύ σύντομα μάλιστα, υπολόγισε μέχρι το τέλος του 2014, θα υπάρχουν αντίστοιχα καταστήματα FLOCAFE Espresso Room σε ακόμα περισσότερα σημεία σε όλη την Ελλάδα. Αυτό που δεν βλέπεις, και που γι’ αυτό είμαι εγώ εδώ, είναι τα συναισθήματα που γεννιούνται σε αυτόν το νέο χώρο. Κράτα σημειώσεις!



Η ατμόσφαιρα δεν είναι ηλεκτρισμένη αλλά η ιδανική και μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό. Μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου έξω αν θες να βλέπεις τον ήλιο ή τον κόσμο και τα αυτοκίνητα που πηγαινοέρχονται στον κεντρικό δρόμο, να καθίσεις σε ψηλό τραπέζι με σκαμπό αν νιώθεις ότι έχεις τρελή ενέργεια, να αράξεις στους καναπέδες ή τις αεροπορικές καρέκλες, να πιεις ήσυχα τον καφέ σου διαβάζοντας βιβλία ή τον Τύπο ή να γίνεις μέρος του ρυθμού που δίνουν οι συζητήσεις των επισκεπτών..

Επιπλέον, έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις το αγαπημένο σου φρεσκοαλεσμένο χαρμάνι on the go αλλά και για το σπίτι αφού μπορείς να το αγοράσεις μαζί με αυτές τις τέλειες συσκευασίες που είναι για...coffee lovers & passionate people!



Κι επειδή έχω κάνει το ρεπορτάζ μου, με την βοήθεια των εξειδικευμένων baristi, μπορώ να σου πω τις διαφορετικές ποικιλίες που θα βρεις. Το America Latina 100% Arabica που παρασκευάζεται αποκλειστικά για τα καταστήματα FLOCAFE Espresso Room από 100% κόκκους Arabica από τη Βραζιλία και Κολομβία, το African Earth από αφρικανικές ποικιλίες Arabica και Robusta και το εξαιρετικά σπάνιο χαρμάνι Honduras Premium, που καλλιεργείται σε περιορισμένη ποσότητα και σε μία μόνο single estate φάρμα. Για να καταλάβεις πόσο ξεχωριστό είναι, πρέπει να σου πω ότι για την παρασκευή του espresso χρησιμοποιείται η μοναδική μηχανή ELEKTRA.

Όλα αυτά θα τα βρεις να σε περιμένουν στα ράφια του ειδικά διαμορφωμένου corner που υπάρχει στο κατάστημα. Σίγουρα, εκεί θα περάσεις πολύ ώρα χαζεύοντάς τα και παλεύοντας με την επιθυμία να τα αγοράσεις όλα!

Εκτός από καφέ όμως και τις φανταστικές συσκευασίες, που είναι σαν αυτές που βλέπεις να κρατούν οι αγαπημένοι σου σταρ στις ταινίες, μπορείς να αγοράσεις εκλεκτές ποικιλίες τσάι απ’ όλο τον κόσμο, σπιτικές μαρμελάδες και χειροποίητα γλυκά του κουταλιού.



Και μιλώντας για γλυκά να σου πω ότι αν δεν φας τουλάχιστον λεμονόπιτα από το συγκεκριμένο κατάστημα θα χάσεις μια συγκλονιστική γευστική εμπειρία. Βέβαια, υπάρχει μεγάλη ποικιλία από γλυκά στον κατάλογο. Cake cappuccino με επικάλυψη λευκής σοκολάτας, cookies λεμόνι, μηλόπιτα και τάρτα σοκολάτας... Τα υπόλοιπα θα τα ανακαλύψεις κι ακόμα καλύτερα θα τα γευτείς εκεί!



Το ίδιο ισχύει και για τα ελαφριά γεύματα που μπορείς να βρεις εμπνευσμένα από ιδιαίτερα πρωτότυπες συνταγές. Και μόνο που θα δεις ή θα σου σερβίρουν τραγανή μπρουσκέτα με σαλάμι και ψητό ταλαγάνι, tacos με κοτόπουλο και mini burger, αρκεί για να καταλάβεις πόσο λαχταριστά είναι! Είναι τα παρακάτω που βλέπεις στη φωτογραφία και τρέχει το σαλάκι σου. Όχι; Τα δοκίμασα για σένα και στα προτείνω!



Όλα αυτά λοιπόν σημαίνουν ότι μπορείς να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία του καφέ από νωρίς το πρωί μέχρι το βράδυ. Επίσης, μπορείς να απολαύσεις ευφάνταστα cocktails με βάση τον καφέ! Τέλειο; Για αυτό σου λέω, στο FLOCAFE Espresso Room ο καφές είναι νέα εμπειρία! 



Εμείς, ζητήσαμε να δοκιμάσουμε και είδαμε με τα ματάκια μας να φτιάχνονται τα εξής: Marple Drop caldo με κρέμα και σφέρνδαμο, Flo White signature cappuccino caldo -σε αυτό μην ζητήσεις τη συνταγή γιατί μου είπαν είναι το μυστικό τους- White Cinnamon caldo με κρέμα και κανέλα.



Θα σου αποκαλύψω όμως ένα άλλο μυστικό! Μπορείς να παραγγείλεις cappuccino και ο barista θα σε μυήσει στη διαδικασία παρασκευής του, σύμφωνα με τα πρότυπα του WBC (World Barista Championship), αφού θα έρθει να τον φτιάξει μπροστά σου! Κάπως έτσι νιώθεις ότι είσαι σαν στο σπίτι σου και πλέον θα ξέρεις ότι αυτά τα εντυπωσιακά φλιτζάνια που έρχονται στο τραπέζι σου και έχουν απίστευτα σχέδια τα φτιάχνει άνθρωπος και όχι οι νεράιδες του καφέ. Αν και ο κάθε barista στα δικά μου μάτια μοιάζει λίγο με νεράιδα. Αν είσαι λάτρης του καφέ, σίγουρα με νιώθεις.



Κλείνοντας, να σου πω ότι στα συν είναι και η σωστή και γρήγορη εξυπηρέτηση. Ευγένεια και χαμόγελο ήταν αυτά που συνάντησα παρόλο που τους έκανα ένα εκατομμύριο ερωτήσεις. Για σένα δούλεψα! Λοιπόν, πάμε για καφέ;

Ραντεβού στη Χαριλάου Τρικούπη, στη Νέα Ερυθραία! Στο νούμερο 146.

P. S. Αυτές οι γραμμές γράφτηκαν πίνοντας καφέ και ακούγοντας το –πρέπει να το βρεις τώρα στο YouTube- “The Coffee song” του Frank Sinatra. It's all about coffee!

By  TLIFE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες...