19.11.10

Μ. Ιακώβου: "Δεν θα την ξεχάσω ποτέ αυτή την στιγμή"

Η Μαρία Ιακώβου ασχολήθηκε με το τραγούδι πολύ νωρίς και έχει ερμηνεύσει σχεδόν όλα τα είδη της μουσικής. Πλέον έχει αφοσιωθεί στο λαϊκό τραγούδι και η πρώτη μας επαφή μαζί της ήταν στο Fame Story 4 αλλά εκεί που την αγαπήσαμε περισσότερο ήταν η επιτυχημένη σειρά του Mega "Μαύρα Μεσάνυχτα" όπου δάνεισε την φωνή της στο τραγούδι των τίτλων. Το τραγούδι παρέμεινε στην κορυφή των ραδιοφωνικών charts για αρκετούς μήνες ενώ η παράλληλα η Μαρία συμμετείχε ως ηθοποιός μ’ έναν μικρό ρόλο και στην σειρά! Φέτος την απολαμβάνουμε στο νυχτερινό κέντρο "Fix" στην Θεσσαλονίκη μαζί με τον Βασίλη Καρρά και την Έλλη Κοκκίνου. Το TLIFE την συνάντησε και την ρώτησε γαι την συνεργασία αυτή αλλα και για πολλά άλλα...

Πώς είναι η συνεργασία σου στην Θεσσαλονίκη με τον Βασίλη Καρρά και την Έλλη Κοκκίνου;
Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη που συνεργάζομαι μαζί τους! Για τον Βασίλη Καρρά νομίζω πως τα λόγια περιττεύουν! Μόνο ένας όρος του ταιριάζει κι αυτός είναι του "σπουδαίου δασκάλου"! Νιώθω αγάπη κι απέραντο σεβασμό για εκείνον. Η Έλλη επίσης έχει "μιλήσει" με την πορεία της στον χώρο και χαίρομαι που βρίσκομαι κοντά σε μία τόσο δυναμική και λαμπερή τραγουδίστρια. Η συνεργασία μου μαζί τους είναι σίγουρα πολύ σημαντική για μένα και , δόξα τω Θεώ και πάρα πολύ ευχάριστη! Να συμπληρώσω πως μαζί μας είναι και το συγκρότημα "Αλχημιστές" , τους οποίους ήδη γνωρίσαμε απ’ το τραγούδι "Λόγια φιλικά".Πώς σου φαίνεται που έχει συνδεθεί το όνομά σου με την σειρά "Μαύρα μεσάνυχτα";Πάντα θα νιώθω καλότυχη που συνδέθηκα με μία απ’ τις πιο πετυχημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης και που για μένα αποτέλεσε την αφετηρία για ένα πάρα πολύ καλό ξεκίνημα στο χώρο της δισκογραφίας! Είναι μια προίκα που θα κουβαλάω πάντα!

Θα έπαιζες σε σήριαλ ή ταινία; Έχω ήδη κάνει αυτό το "πείραμα"! Είχα έναν μικρό ρόλο στη σειρά και σύμφωνα με την κριτική του Πάνου Κοκκινόπουλου έχω διαλέξει λάθος επάγγελμα!! Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα να παρακολουθήσω μαθήματα στη σχολή που διδάσκει, αλλά λόγω υποχρεώσεων δεν τα κατάφερα για πολύ καιρό.. Τα γυρίσματα όμως μαζί του ήταν πολύ πλούσια και ευχάριστη εμπειρία για μένα και δεν θα είχα καμία αντίρρηση, αν μου το επέτρεπε ο χρόνος μου, να το ξανακάνω!

Την τηλεοπτική σειρά "Το νησί" το βλέπεις; Αν ναι, πώς σου φαίνεται; Εκπληκτική σειρά από κάθε άποψη! Εξαιρετικές ερμηνείες, άψογη σκηνοθεσία και φωτογραφία κι ένα σενάριο που αγγίζει τις καρδιές μας! Μακάρι όλες οι ελληνικές παραγωγές να ήταν ανάλογες! Θα συνεχίσω να το παρακολουθώ φανατικά!

Έχεις απορρίψει ποτέ κάποιον εξαιτίας της εξωτερικής του εμφάνισης; Όσον αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις γενικότερα όχι, γιατί το μόνο που παίζει ρόλο στην ανθρώπινη επικοινωνία είναι ο χαρακτήρας. Τώρα όσον αφορά τον έρωτα, σίγουρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, αλλά όχι τον πρωταρχικό.. Μεγαλύτερη δύναμη για μένα έχει η αύρα του καθένα, αυτό που εκπέμπει, που ξεπερνάει αυτό που "φαίνεται"!

Τι σημαίνει ο έρωτας για σένα; Ο έρωτας για μένα είναι ένας πονηρός χαμαιλέων που πότε μεταμορφώνεται σε καλή νεράιδα που πραγματοποιεί με το μαγικό της ραβδάκι όλες τις ευχές σου και πότε σε δαίμονα που στοιχειώνει κάθε σου στιγμή.. Είναι δύναμη, κίνητρο, μετάλλαξη!

Είσαι από τα παιδιά που λίγοι θυμούνται ότι βγήκες από reality. Θα έμπαινες τώρα; Πιστεύεις ότι σε βοήθησε; Νομίζω πως όσο περνάει ο καιρός κι ο χαρακτήρας του καθένα ξεπερνάει το στάδιο της διαμόρφωσης και ολοκληρώνεται σιγά σιγά, όλο και δυσκολεύει το ενδεχόμενο μιας τέτοιας απόφασης. Είναι πολύ ιδιαίτερο το να κλειστείς σ’ ένα σπίτι με μια παρέα αγνώστων μέχρι πρότινος ανθρώπων, υπό τη στενή παρακολούθηση της κάμερας. Όταν έγινε, καλώς έγινε και σίγουρα πήρα πολλές χρήσιμες γνώσεις όσον αφορά τη δουλειά μου. Δεν το μετανιώνω σε καμία περίπτωση!

Ποιος είναι το μεγαλύτερό σου όνειρο για το μέλλον; Σίγουρα να συνεχίσω με τον καλύτερο να τρόπο στον χώρο της δισκογραφίας και του τραγουδιού, να φτιάξω μια όμορφη μουσική "περιουσία" με αγαπημένα τραγούδια και να μοιράζομαι τις χαρές μου με την οικογένεια που θα δημιουργήσω!

Ποια είναι η πιο συγκινητική στιγμή της καριέρας σου;
Η πρώτη φορά που βρέθηκα πάνω στη σκηνή τραγουδώντας δικό μου τραγούδι, ακούγοντας τον κόσμο να το τραγουδάει μαζί μου! Δεν θα τη ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή!
By TLIFE