3.11.09

Για όλους τους άλλους υπάρχει το facebook!

Μία ακόμα βροχερή μέρα...Μία ακόμα βαρετή μέρα που είσαι αναγκασμένος να κάτσεις σπίτι και να μην κάνεις τίποτα! Ή σχεδόν τίποτα...

Για κάποιους είναι ευκαιρία να τακτοποιήσουν εκρεμμότητες, να μαζέψουν το δωμάτιο τους, να δουν εκείνη την ταινία που κατέβασαν, να ακούσουν το καινούργιο CD που αγόρασαν τις προάλλες, να διαβάσουν εκείνο το βιβλίο που έμεινε στην μέση από το καλοκαίρι...Για όλους τους άλλους υπάρχει το facebook!

Χάσιμο χρόνου; Άλλοθι για να τεμπελιάσουμε; Αφορμή για να μιλήσουμε με ανθρώπους που δεν βλέπουμε κάθε μέρα; Ευκαιρία για να πλασάρουμε τον εαυτό μας; Ανάγκη να νιώσουμε λιγότερο μόνοι; Προσπάθεια να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους;

Ότι κι αν συμβαίνει απ'όλα αύτα ή ακόμα και όλα αυτά μαζί να συμβαίνουν, μόδα είναι θα περάσει...( που λέει κι ο φίλος μου ο Κώστας!) Όλοι μας έχουμε στιγμές τέτοιες. Στιγμές απόλυτης βαρεμάρας και πλήξης. Αναζητώντας κάτι να μας τραβήξει έξω από το "τίποτα" καταλήγουμε να γινόμαστε παρατηρητές στο "τίποτα" των άλλων!

Είναι είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και σοκαριστικό συνάμα, πόσα πράγματα μπορείς να μάθεις παρακολουθώντας το προφίλ ενός ατόμου. Μοιράζεσαι πράγματα και βιώνεις συναισθήματα χωρίς ουσιαστικά να μπορείς να τα εκφράσεις. Γεννιέται μέσα σου μια κατάσταση η οποία εξελίσεται και παίρνει μορφή χωρίς να έχει ουσιαστική ύπαρξη! Και είναι εύκολο για αμέτρητες αιτίες να κυοφορήσεις μια τέτοια κατάσταση και αμφίβολο αν τελικά καταφέρεις να ξεφύγεις.



Σωστό ή λάθος δεν μπορώ να κρίνω γιατί είμαι παθούσα. Σίγουρα όμως αποτελεί έναν άλλο, νέο τρόπο επικοινωνίας. Σίγουρα έχει αρκετά πλεονεκτήματα και έχει αποτελέσει κίνητρο για αξιόλογες πράξεις. Σε αντιπαράθεση, η αλόγιστη χρήση μπορεί να προκαλέσει εξίσου αλόγιστες ενέργειες με οδυνηρές συνέπειες.

Αυτό το κείμενο ίσως είναι μία από αυτές τις συνέπειες..( Έχω καεί λέμε!!!)

1 σχόλιο:

Για πες...